Vrijdag boekpresentatie "Een sneeuwgans boven Bolsward"

Vrijdag zal de 94 jarige Hendrik Witteveen het eerste exemplaar van het boek “Een sneeuwgans boven Bolsward” in ontvangst nemen.

Het is een boek met daarin zijn eigen levensverhalen, geschreven door de Bolswarder schrijver Willem Haanstra.

In ‘Een Sneeuwgans boven Bolsward’ staan de levensverhalen van een oud-boer onder de klokslag van de stad. Deze verhalen zijn vormgegeven binnen een historisch verantwoord kader. Een belangrijk facet in het leven van Hendrik Witteveen vormen de oorlogsjaren. Hij is, van zeer nabij, ooggetuige van het neerstorten van een Amerikaanse bommenwerper, waarbij negen man het leven lieten. Eveneens maakt hij van zeer nabij de moord op een joodse jongen mee in het Iemswâlderveld. Ook wordt in het boek aandacht besteed aan de aankoop van de oude boerderij Groot Knossens, zijn reis naar Zuid-Amerika en zijn leven en werk op Spreeuwenstein en Groot Knossens ,eeuwenoude plaatsen in het buitengebied van de stad. Het boek is geschreven en van foto’s voorzien op een wijze die recht doet aan de persoon Hendrik Witteveen. De diepere, persoonlijke lagen van de oud-boer worden in woord en beeld aangeraakt .

 

 

Vrijdagmiddag zal om 16.00 uur de uitreiking van het eerste exemplaar plaat vinden in de Broerekerk in Bolsward. Het eerste exemplaar zal, met een toepasselijk woord, worden overhandigd door Pater Stolk, van 1967 tot 1997 priester van de Sint Franciscus Parochie in Bolsward.

De schrijver van ‘Een Sneeuwgans boven Bolsward’ is Willem Haanstra.
De sfeervolle foto’s zijn gemaakt door Willeke Brandsma.
Uitgever is Mostert & Van de Kamp in Assen.

Het boek is het vierde in de reeks over de geschiedenis van de stad Bolsward van de hand van Willem Haanstra. Eerder verschenen ‘Bolsward in Namen’ (2006), ‘Bolsward in Oorlogstijd’ (2007) en ‘De Beul van Bolsward’ (2012).

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.