Vriendenloterij vervult hartenwens vrijwilliger SC Bolsward

Het Vriendenfonds van De Vriendenloterij liet op zaterdag 17 december 2016 de hartenwens van M.I.H. Kahn uit Bolsward in vervulling gaan. 
De 45-jarige Kahn is geboren in Bangladesh en ruim twintig jaar geleden als vluchteling naar Nederland gekomen. Kahn heeft nagenoeg geen familie meer. Hij heeft nog een achternicht die in Italië woont, maar door een operatie aan een hersentumor in 2009 is hij financieel niet meer in staat geweest om daar op bezoek te gaan.

Zijn grootste wens is om toch nog een keer samen met zijn vrouw en zoon naar haar toe te gaan. En die wens wordt nu door aanvraag van SC Bolsward gehonoreerd. De heer Kahn vliegt volgende week samen met zijn gezin naar Italië en zal daar een paar dagen bij zijn achternicht en haar gezin verblijven. Bovendien krijgt de familie zakgeld mee voor de reis en het verblijf aldaar.

De heer Kahn is al jaren zeer actief als vrijwilliger bij SC Bolsward. Hij is bijna dagelijks op de club te vinden. Op wedstrijddagen houdt hij boxtoezicht en, hij verricht opruimwerkzaamheden op en rond de velden. Verder doet klusjes in het clubgebouw en de kleedkamers. Bovendien is hij als dispensatiespeler actief bij het Walking-Football.

In Bangladesh heeft de heer Khan al op 1-jarige leeftijd zijn vader verloren. Zijn moeder moest hem alleen opvoeden en kreeg daarbij geen enkele hulp van familie. Zij overleed toen hij 20 jaar was. Vervolgens werd hij geronseld door straatbendes, maar daar weigerde hij zich bij aan te sluiten. Daardoor was hij zijn leven niet meer zeker en moest hij vluchten. Via diverse AZC’s in Nederland kwam hij in Witmarsum terecht, waar hij zijn huidige vrouw heeft ontmoet.

Ondanks al die tegenslagen is de heer Kahn altijd een optimistisch en vrolijk mens gebleven die altijd voor iedereen klaar staat en het leven met een lach tegemoet treedt.

28 december vliegt de familie Kahn naar Italië om zijn familie bezoeken om vervolgens 10 dagen later weer terug te komen.

Foto Wiebe Palstra

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.