Vriendenloterij vervult hartenwens Age Bangma van SC Bolsward

Het Vriendenfonds van De Vriendenloterij heeft zaterdag 13 januari de hartenwens van Age Bangma uit Bolsward in vervulling laten gaan.

De 54-jarige Bangma is jarenlang als leider betrokken geweest bij de jeugd van SC Bolsward en hij is één van de vaste scheidsrechters bij de club.

De schrok was dan ook groot toen bij hem een ernstige ziekte werd geconstateerd.  Maar behalve een sportief man is Age Bangma ook een optimist en een doorzetter.Hoewel hij zowel zijn vrijwilligerswerk als zijn reguliere werk op heeft moeten zeggen, is hij toch de strijd met de ziekte aangegaan en heeft hij die strijd tot op zekere hoogte gewonnen.

En hoewel hij bijvoorbeeld zijn scheidsrechtersactiviteiten weer op heeft kunnen pakken, is bij controle gebleken dat hij met de ziekte toch weer in de gevarenzone is beland. Om het tij nog te kunnen keren is opnieuw een chemotherapie als laatste redmiddel noodzakelijk. Een ziekte dus die inmiddels een zeer zware stempel drukt op het leven van Age, zijn vrouw en zijn kinderen.

Op de vraag van SC Bolsward aan zijn echtgenote Pietsje met welke hartenwens de club het leed van de familie enigzins zou kunnen verzachten, vertelde zij dat zij, Age en de kinderen nog een keer naar Disneyland in Parijs zouden willen. In het begin van hun huwelijk zijn zij daar samen ook geweest en aan die reis bewaren zij hele mooie herinneringen. Daarom willem zij die reis graag weer maken endan met de kinderen erbij. Om zo als gezin herinneringen op te doen waar zij later, net als bij die eerste reis, met plezier op terug kunnen kijken als een gezamenlijke belevenis die heeft bijdragen aan het verwerken van de impact van de ziekte op het gezinsleven.

En dankzij de Vriendenloterij wordt deze hartenwens waargemaakt. Age Bangma kreeg op 13 januari tijdens de vrijwilligersavond in de voormalige RES-kantine de  cheque van het Vriendenfonds van de Vriendenloterij ter waarde van 2000 euro uitgereikt om de reis naar Parijs te kunnen maken.

Bangma was volledig verrast door dit bijzondere cadeau: “Ik wist echt helemaal van niks. Iedereen heeft dit echt heel goed geheim weten te houden. Ik was dan ook heel verbaasd toen ik mijn vrouw en kinderen ineens de kantine zag binnenkomen. Pas toen kreeg ik het vermoeden dat er iets stond te gebeuren, al wist ik nog niet wat. Dat het dit is geworden vind ik echt geweldig. Dat ik de reis die ik aan het begin van ons huwelijk samen met Pietsje heb gemaakt nu nog een keer met de kinderen erbij mag doen is een echt een wens die uitkomt. Ik ben niet gauw ontroerd, maar dit raakt me echt. Ik vind het geweldig dat de club dit heeft geregeld. Ik ben ze daar heel dankbaar voor. We gaan echt genieten van dat weekend.”


9 reacties

 1. Karin Koornstra schreef:

  Wat mooi! Heel veel plezier gewenst in Parijs familie Bangma

 2. Bijzonder! Heel veel plezier in Parijs, geniet van elkaar.

 3. Johanna Jongstra schreef:

  Mooi gebaar ,veel plezier Age met je gezin .

 4. Wat n prachtig gebaar! Wens Age en zijn familie veel sterkte met deze strijd en natuurlijk heel veel plezier in Parijs

 5. Annie Breeuwsma schreef:

  Wat geweldig voor het hele gezin…veel plezier!!

 6. Dolores Hoekstra schreef:

  Wat een Prachtig gebaar ,
  wat fijn voor jullie age en pietsje dat jullie hier als gezin een mooie tijd in Disney land Parijs mogen beleven ♥️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *