Vredeslicht in Bolsward

Het was voor de een aantal leden van scoutinggroep Jambowa een bijzondere dag, zij mochten in Utrecht het vredeslicht ophalen.

Elise, Jelmer en Marrit gingen om 07.15 uur met Eelkje (leiding) met het openbaar vervoer om het licht op te halen met hun eigen Jambowa Vredeslicht lamp.

Het vlammetje is klein maar bijzonder want het is eerder deze maand ontstoken aan het vredeslicht van Bethlehem. Vanuit daar werd het licht vervoerd naar Oostenrijk en vervolgens naar Nederland.

En hier konden de verschillende scoutinggroepen het licht op halen om het vervolgens in hun eigen woonplaats te verspreiden, waaronder dus ook de scoutinggroep uit Bolsward.

Omstreeks half 2 kwamen de vredeslichthalers terug in Bolsward alwaar men begon om het licht onder het winkelend publiek te verspreiden.

In een blikje werd een waxinelichtje ontstoken en op die manier kon men  het licht mee naar huis nemen, helaas zorgde de harde wind ervoor dat niet alle lampjes brandend thuis kwamen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.