Voortbestaan zwembad Bolsward

BOLSWARD – In september kwamen verschillende Bolswarders in actie toen bekend werd dat de gemeente het zwembad van Bolsward wilde afstoten.

 

Uit de verschillende initiatieven werd de initiatiefgroep Fernande opgericht, zij hebben een plan plan gemaakt om het zwembad in Bolsward te behouden.

Deze groep heeft met steun van de gezamenlijke buurtverenigingen, Sportclub Bolsward, Z&PC Bolsward, KNZB, ondernemersvereniging Bolsward en diverse dorpsbelangen een plan gemaakt, dat onlangs samen met Jacob de Groot en Piter Bakker van de KNZB gepresenteerd is aan de gemeente Sudwest-Fryslân.

De gemeente wil het lokale plan een kans geven. Fernande is overigens niet de enige partij die plannen heeft met het zwembad. In totaal zijn er vier kandidaten. Overigens heeft Optisport, de huidige exploitant, laten weten het liefst gewoon door te willen gaan.

Fernande wil een zwembad voor iedereen in Bolsward. Dat wil ze realiseren met veel vrijwilligers maar met begeleiding van professionals. De plannen wordt op 27 januari om 19.30 uur bij pizzeria Ponte Vecchio in Bolsward openbaar gemaakt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *