Voorspeelavond muziekschool Bolsward in Marne College

Kunstencentrum Atrium organiseert op vrijdag 21 november een voorspeelavond met leerlingen van de muziekschool in Bolsward. Zij treden op in het Marne College in Bolsward. De leerlingen spelen gitaar, keyboard, piano of slagwerk. Ook treden zangleerlingen op.

In het Marne College treden gitaarleerlingen op van docent Jan Calf, waaronder Anna de Boer en Myrthe den Otter met Zuid-Amerikaanse muziek. Van keyboarddocent Willem Aukema speelt leerlinge Irene Walinga onder meer het bekende ‘All of Me’. Leerlingen van pianodocent Kees Nottrot brengen diverse nummer ten gehore, zoals ‘River Flows in You’. Ook zijn er leerlingen van slagwerkdocent Ebe Brander aanwezig.
Verder treden zangleerlingen op van docente Jannie Brandsma. Rooske de Jong zingt ‘The Rose’ van Bette Midler. Bente Groeneveld komt met ‘Mens durf te leven’ in een gewaagde versie van Wende Snijders.

De voorspeelavond vindt plaats in de hal van het Marne College. De avond is vrij toegankelijk en begint om 19.30 uur, de avond vormt tevens de afsluiting van de samenspeelweken op de muziekschool Bolsward. Muziekschoolleerlingen uit het tweede, derde en vierde jaar krijgen vier weken lang les in een groep met verschillende instrumenten. Een aantal bands die deelnamen aan de samenspeelweken treden tijdens de voorspeelavond op.

De leerlingen doen tijdens de samenspeelweken ervaring op in het met elkaar spelen een band. De altijd druk bezochte samenspeelweken worden meerdere keren in het cursusjaar georganiseerd. Onder leiding van docenten Jan Calf en Willem Aukema zijn de afgelopen weken diverse bekende popnummers ingestudeerd, zoals ‘Demons’ (Imagine Dragons), ‘Calm after the Storm’ (The Common Linnets) en ‘Clocks’ van Coldplay.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.