Voorpremière van ”De Wilde Stad” in Tjerkwerd

De inwoners van Tjerkwerd krijgen vrijdagavond 12 januari de wereldpremière van de film  ”De Wilde Stad”. Deze film is de opvolger van het bioscoopsucces ”De Nieuwe Wildernis” die in 2013 een Gouden Kalf won.

De reden dat deze film in Tjerkwerd als eerste te zien is, heeft te maken met het feit dat belangrijke opnames voor de film gefilmd zijn in het dorp. Een onderdeel van de Amsterdamse natuur gaat over de meervleermuis die ’s nachts over de Amsterdamse grachten vliegt. Zeer moeilijk te filmen in onze hoofdstad, maar gemakkelijker voor de lens te krijgen in de gewelven van de Sint Petrus kerk in Tjerkwerd. Deze speciale voorvertoning komt dan ook als tegenprestatie voor de ondersteuning die het filmteam kreeg van beheerders van de kerk.

Producent lgnas van Schaick en cameraman Willem Berents zullen hierbij aanwezig zijn en geven om 19:30 eerst een inleiding op de film.

”De Wilde Stad” is een film die de Amsterdamse natuur in beeld brengt. De film schetst een beeld van de stad vanuit een totaal nieuw perspectief, dat van de onopgemerkte inwoners: de vele wilde dieren en planten. Bergketens van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen.

Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijke als een oerbos of nieuwe wildernis. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het is natuur. De forenzende patatmeeuw en de vinexvos zijn net zo wild en bijzonder als de zeehond en de panda.

 


2 reacties

  1. Kirsten Bijlsma schreef:

    Mandy Zenok moeten we ook maar even heen te sjen nou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *