Voorjaarsrommelmarkt in De Wijmerts

Zaterdag 18 april organiseert de gereformeerde en hervormde gemeente de Voorjaarsrommelmarkt gehouden in de “De Wijmert” aan de Wijmerts 7 in Bolsward.

De opbrengst is deze keer bestemd voor Local Dreamers.

Local Dreamers is in 2011 opgezet door Jesse van de Woestijne en Aldert Schriemer zij zijn afgerijst naar Ecuador om te kijken wat we vanuit Nederland kunnen betekenen voor de minder bedeelden in dit land.eenmaal in Ecuador kregen ze veelvuldig de vraag of ze de bewoners van het arme zuiden van Quito (de hoofdstad van Ecuador ) ook Engels konden leren.na een korte tijd heeft Local Dreamers dan ook een Engelse school op gezet. het project is een groot succes gebleken, waarbij we momenteel meer dan 30 kinderen & volwassen Engelse les geven. Door het beter beheersen van de Engels taal liggen de mensen (in de toekomst) beter in de arbeidsmarkt en is de kans op een baan groter.

In 2013 zijn er meer projecten bij gekomen, zo beheren we momenteel een voetbal school en organiseren we steeds meer sportevenementen. we merken steeds meer dat sport een goed middel is om de competities van de jongeren in Quito een positief in puls te geven. Bijkomend zien we dat sport mensen met elkaar verbind. Een mooi voorbeeld is dat we een sport evenement hebben georganiseerd in 2013 waar kinderen met ouders sporten. Dit is in Ecuador niet gebruikelijk.

Voor het realiseren van deze projecten zijn ze afhankelijk van financiële steun van vrijwilligers en sponsoren en fondsen in Nederland.

Aanvang van de rommelmarkt is 9.00 uur en Sluiting om 15.00 uur De entree a 1.50

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.