Voorbereidingen Open Monumentendag Súdwest-Fryslân in volle gang

Zaterdag 13 september is het Open Monumentendag. Net als voorgaande jaren doet ook de gemeente Súdwest-Fryslân mee aan dit culturele evenement. Het landelijke thema van dit jaar is Op Reis.

 

Organisatie door gemeente en vrijwilligers

Zonder de inzet van vrijwilligers is Open Monumentendag niet mogelijk. Vele vrijwilligers maken de dag tot een succes. Het voorbereidende comité van de gemeente, dat eerder alleen uit ambtenaren bestond, is onlangs ook versterkt met een aantal vrijwilligers. Samen wordt een mooi en gevarieerd programma voorbereid.

Tipje van de sluier

Inmiddels is het conceptprogramma zo goed als rond. Dit jaar worden Bolsward, IJlst, Sneek, Workum en Woudsend uitgelicht. Ruim 40 monumenteneigenaren binnen deze plaatsen zijn benaderd om mee te doen aan de Open Monumentendag. Het gaat hierbij om eigenaren van thema- gerelateerde monumenten, maar ook klassiekers zoals de Waterpoort in Sneek en de St. Gertrudiskerk in Workum worden voor publiek opengesteld. Naast openstelling van de monumenten worden er allerlei activiteiten georganiseerd, zoals boottochtjes en wandelingen. Ook voor kinderen zal er veel te doen zijn.

Informatie Open Monumentendag

De Open Monumentendag is een jaarlijks evenement in het tweede weekend van september, waarbij duizenden monumenten in Nederland gratis toegankelijk zijn voor het publiek. Met 585 rijksmonumenten is de gemeente Súdwest-Fryslân één van de grootste monumentengemeenten van het land. Tijdens de Open Monumentendag worden de inwoners en toeristen in de gelegenheid gesteld een kijkje te nemen in één (of meerdere) van de vele monumentale gebouwen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.