Vooral veel takken sneuvelen bij zomerstorm (Update)

De storm die vandaag over Nederland trok heeft in Bolsward en omgeving vooral veel schade aan bomen toegebracht.

De hardste windvlaag werd tegen 17.00 uur gemeten op het weerstation in deFûgelkrite. Dit was een windvlaag van 66 km/u, dat komt neer op windkracht 8. In totaal viel er 12 mm regen(tot 19.30 uur). Vanuit verschillende plekken in de omgeving kwamen meldingen binnen van omgewaaide bomen of van zware takken die uit bomen waren gewaaid. Ook waaiden op enkele woningen dakpannen van het dak en sneuvelde op o.a. de Grote Kampen een raam door de harde wind.

De storm begon tussen 15.30 en 16.00 uur vrij snel in kracht toe te nemen en tegen 18.30 uur nam de wind in kracht af.

Ook in de omgeving van Bolsward verloren bomen takken. Zo lagen er op de A-7 verschillende takken van de bomen langs de snelweg. Zo was de Bolswarderweg, de weg tussen Tjerkwerd en Bolsward geblokkeerd door een omgewaaide boom. De brandweer van Bolsward verwijderde de boom zodat de weg na zo’n 45 minuten weer toegankelijk werd voor het verkeer. Ook werd door de vrijwilligers van de brandweer van Bolsward het fietspad Bolsward-Burgwerd opgeruimd. Hier waren grote taken over het fietspad gewaaid. Ook de Rânne werd door een grote tak versperd, ook die werd door de brandweer verwijderd. Overigens waren langs de Rânne, het wandel en fietspad langs de Leeuwardervaart, meerdere bomen waarvan zware takken waren afgebroken.

In het Julianapark waaide een boom om en verspert een grote tak de toegang tot het park via het bruggetje aan de Bloemkamp kant.

Op de Stoombootkade waaide een boeideel van het dak.

In Exmorra waaide op de Dorpsstraat een boom om en in Makkum waaiden op verschillende plaatsen takken uit de bomen waarvoor de brandweer in actie moest komen om de weg weer vrij te maken.

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.