Volop activiteiten tijdens Pinksterweekend

Het belooft een druk, droog, gezellig maar vooral een sportief weekend te worden voor Bolsward.

Vrijdag zal tijdens de koopavond muziek klinken van de Coffecreamers. Zaterdag zal vanaf 9 uur de start zijn van de 43e editie van de MINI 11 Stedentocht. Om 14.00 uur start het shantykoren festival die verspreid door de stad hun muzikale klanken zullen laten horen. ’s avonds vindt dan de Rabobankwielerronde plaats, een ronde die geliefd is bij de wielrenners, niet alleen vanwege de vele premies maar ook vanwege het snelle parcours. 0.00 uur is het de beurt aan de steppers voor hun 235 kilometer lange uitdaging. Tussen 09.00 en 10.00 uur komen zij door Bolsward voor de 1e ronde en vanaf circa 16.20 uur komen de eersten weer in Bolsward aan.

Zondag is het koopzondag en zullen de bewoners van het Groot en Kleinzand een markt houden door deze straten. Tevens is er vanaf 15 uur muziek in het centrum te beluisteren.

Maandag zal vanaf 05.00 uur Bolsward overspoeld worden met wielrenners voor hun fietstocht van 235 km. Een lang gestrekt lint van Fietsers zal dan door Friesland te zien zijn. Met een nieuwe locatie voor de soep want die krijgen de deelnemers ter hoogte van het Broereplein. Hier zal ook de stempelcontrole zijn.

Vanaf 14.15 uur zullen de fietsers Bolsward binnenstromen, dat kan tot 0.00 uur op Plein 1455.

Maandagmiddag is er ook een groot muziekfeest op de Dijkstraat Bargefenne.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.