Volleybalmeiden C2 kampioen

Tijdens de volleybalwedstrijd van afgelopen zaterdag konden de C2 meiden van VC Bolsward kampioen in de competitie worden.

Dit is een uitzonderlijke prestatie gezien de gemiddelde leeftijd van deze meiden ten opzichte van de concurrentie. De tegenpartij uit Heerenveen staat vierde en is een geduchte tegenstander. Mede omdat ze een kop groter zijn. De vorige wedstrijd hadden de meiden uit Bolsward met 1-3 gewonnen. De harde supporterskern (lees ouders) hadden in het geheim al voorbereidingen getroffen voor het kampioensfeest, maar dan moest er wel één set worden gewonnen.

De meiden begonnen duidelijk gespannen en de teams gingen gelijk op tot een stand van 11-11. Famke redde een aantal mooie ballen en Nynke gaf mooie set-ups die Tess hard kon smashen. De meiden kwamen in de wedstrijd en het ging lopen. 14-12, 17-12 en ja hoor, de eerste set werd gewonnen met 25-15. De volgestroomde tribune ging uit zijn dak; toeters, vlaggen en spandoeken kwamen te voorschijn. Het was even een groot feest. Er moesten nog 3 sets gespeeld worden voor de statistieken. In de tweede set werden er weinig verdedigende fouten gemaakt, en Lisa wist twee maal met een smash te scoren op de set-up van Reza die als spelverdeler het veld in was gekomen. In de derde set kwam Isa aan de service. Ze maakte de ene ace na de andere. Pas na 9 punten lukte het de tegenstander om de service terug te halen. De vierde set was een feest om naar te kijken. Lillian op links was zowel verdedigend als aanvallend zeer scherp. En zoals bij iedere wedstrijd was het genieten van de harde smashes van Dena en de onverwachtte en goed geplaatste steekballetjes van Mirte.

En toen het laatste punt…, gewonnen met 4-0. Wat een vreugde! Coach Astrid sprong in de armen van toptrainster Janice. De meiden werden direct gehuldigd door voorzitter Edwin en het publiek werd bedankt. Na het douchen en patat eten met kinderchampagne, stond de platte kar al klaar. De meiden van C2 hebben onder de muziek van “we are the champions” een ereronde door de binnenstad van Bolsward gemaakt. En maandag weer hard trainen want het
plaatsingstoernooi voor hoofdklasse B staat er aan te komen!