Volleybaldames VC Bolsward winnen thuis van VC Sneek

De dames van VC Bolsward speelden afgelopen weekend een thuiswedstijd tegen VC Sneek DS 3.

Coach Arjan Verseput begon in de eerste set met in de basis Oda Prins, Marianne Dijkstra, Fleur Wiersma, Jolanda Hobma, Marrit Dijkstra, Ineke Hobma en op de libero-positie werd Marjan Altena-de Vries ingezet. VCB begon in de 1e set sterk. Er werd goed geserveerd, waardoor Sneek meteen onder druk gezet werd. Ook stond er een goed blok aan de kant van Bolsward, waarmee veel punten werden gescoord. Er was een aantal lange rally’s, maar Bolsward wist de set te winnen met 25-15.

De tweede set begon de thuisploeg met dezelfde opstelling als in de eerste set. Beide teams begonnen sterk aan de tweede set, waardoor de puntentelling gelijk op ging. Uiteindelijk wist Bolsward door goede opslagen een steeds grotere voorsprong op te bouwen. De Bolswarders konden de set steeds meer naar zich toe trekken. Deze eindigde uiteindelijk in 25-18 winst.

In de derde set kwam Imke van der Leest erin voor Marjanne Dijkstra. Net als in de tweede set waren de ploegen in het begin aan elkaar gewaagd, maar wederom wist Bolsward een voorsprong op de bouwen. De dames van VC Bolsward wisten de voorsprong te behouden en bleef punten scoren. Dit resulteerde in een setwinst van 25-16.

In de vierde set werden er een aantal wissels gedaan, Lotte Wiersma kwam erin voor Oda Prins. Anna IJdema en Lotte Niezen kwamen erin voor Fleur Wiersma en Ineke Hobma. De set begon moeizaam en door de goede serves van Sneek kwam Bolsward al snel op een achterstand. Er werden veel fouten gemaakt aan de kant van Bolsward waar Sneek volop van profiteerde. Oda Prins en Fleur Wiersma kwamen er weer in voor Lotte Wiersma en Lotte Niezen, maar Bolsward wist de achterstand niet meer goed te maken en verloor de laatste set met 14-25.

Volgende week staat er een uitwedstrijd tegen Annen op het programma. De eerstvolgende thuiswedstrijd is tevens de laatste wedstrijd van het seizoen vindt plaats op 23 april 2016 om 18:00. Bolsward neemt het dan op tegen 123 Machineverhuur Vovem ’90 DS 1. De dames zijn nog volop in de race voor de 2e plek.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

 

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.