Volg de gemeenteraad

Donderdag 29 april vergadert de gemeenteraad. Onderwerpen die de raadsleden onder andere bespreken: het voorstel om de heer Scholtanus (PvdA) te beëdigen als raadslid (als vervanger voor de heer De Hoop die naar de Tweede Kamer is gegaan), de regels voor ligplaatsvergunningen in de Verordening havens en overige wateren, de toekomst van zwembad Vitaloo en de herziene begroting van de gemeenschappelijke regeling Fryslân-West (Empatec).

Je kunt de vergadering vanaf 19.30 uur live volgen. Terugkijken kan ook.

Wist je dat…

…Súdwest-Fryslân 37 raadsleden heeft, verdeeld over 11 partijen? Kan jij alle partijen opnoemen? Hier vind je alle partijen.

Inspreken

Je kunt niet inspreken bij raadsvergaderingen, maar wel bij commissievergaderingen. In commissievergaderingen worden onderwerpen voorbesproken voordat ze in de raadsvergadering komen. Laat de raadsleden weten wat jij vindt. Ook in coronatijd zijn er mogelijkheden om in te spreken. Afhankelijk van de coronamaatregelen die gelden kan dit tijdens de vergaderingen in het Bestjoershûs in Sneek of digitaal vanuit je eigen huis.

Inspreken over onderwerpen die niet op de agenda staan

Jij als inwoner kan bij “Ynwenners oan it Wurd” inspreken over onderwerpen die niet op de commissieagenda’s staan. “Ynwenners oan it Wurd” vindt op dit moment vanwege de coronamaatregelen digitaal plaats. Woensdag 19 mei is de eerstvolgende keer. Wil je meedoen? Stuur dan een mail naar griffie@sudwestfryslan.nl

Vermeld in de mail:

  • Het onderwerp dat je wilt bespreken met de raadsleden
  • Je naam, adres en telefoonnummer

Mailinglijst gemeenteraad

Wil je weten wat er op de agenda’s van de commissies en gemeenteraad staat en wanneer de raadsleden onderwerpen bespreken die jij belangrijk vindt? Stuur dan een mailtje naar de Griffie via griffie@sudwestfryslan.nl dan zetten we je op de mailinglijst en krijg je een seintje wanneer de vergaderagenda’s bekend zijn.

 

Bron: www.sudwestfryslan.nl

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.