Vogelwacht trakteert vogels op nieuwe broedaccommodaties 

De Vogelwacht van Bolsward heeft zaterdagmorgen een aantal nieuwe nestkasten opgehangen op het Hoog Bolwerk, De Kampen en bij de Martinikerk.

De Vogelwacht die meer bekend staat om de bescherming van de weidevogels. Heeft hiervoor een speciale commissie “broedzorg” die door de jaren heen in totaal een kleine honderd nestkasten hebben geplaatst op verschillende locaties in onze stad.. Al jaren hebben de vogels in de steden het moeilijk om een geschikte plaats te vinden om hun eieren uit te broeden.

Dit komt doordat de woningen tegenwoordig zo goed zijn geïsoleerd, dat het bijna onmogelijk is om onder bijvoorbeeld een dakpan te kunnen kruipen. Ook zijn de tuinen ten opzichte van 20 jaar geleden erg verandert. Het struikgewas van destijds is inmiddels grotendeels vervangen door een onderhoudsvrije tuin.

In het kader van het zeventig jarige bestaan van de plaatselijke vogelwachters. Vond de commissie onder leiding van Wiebe Palstra het een leuk idee om de vogels in de stad op nieuwe broedaccommodaties te trakteren. De broedzorg commissie is echter op dit moment onderbemand. Voor een aantal locaties is de commissie dan ook nog opzoek naar enthousiaste die vrijwilligers, die zich een paar uurtjes per jaar willen inzetten voor de vogels in onze stad. Lijkt het u leek om onderdeel van het broedsucces van de vogels in onze stad te worden? Aanmelden kan dan via de website van de Bolswarder vogelwacht.

Op de foto: Marco van Spanning houdt de ladder vast waarop Jan H Kroese het nestkastje ophangt op het Hoog Bolwerk. Foto: Wiebe Palstra

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *