Vogelgriep pluimveebedrijf Abbega

Op een leghennenbedrijf in Abbega is vogelgriep uitgebroken. De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit is dinsdagmiddag begonnen met het ontruimen van een kippenboerderij aan de Moarrawei.

Op het bedrijf zijn ruim 63.000 scharrelkippen welke besmet zijn met de hoogpathogene variant van het virus, H5N8. Het bedrijf is inmiddels hermetisch afgesloten. De dieren worden in de stal vergast en opgeruimd.

Voorlopig hoeven er geen andere bedrijven geruimd te worden omdat in een straal van drie kilometer rond het bedrijf zich geen andere pluimveehouders bevinden. Wel bevinden zich in een straal van 10 kilometer rond het bedrijf bevinden meerdere bedrijven met pluimvee. Voor hen geldt de komende dagen een vervoersverbod.

Foto Google Maps

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.