Voetganger zwaar gewond bij aanrijding, automobilist rijdt door

Makkum – Een 33-jarige uit Wales afkomstige militair is in de nacht van vrijdag op zaterdag ernstig gewond geraakt. De man werd aangereden door een auto. De bestuurder reed vervolgens door en is tot op heden niet gevonden.

Samen met enkele collega’s liep hij na een avondje stappen ter hoogte van de viszaak over de Workumerdijk. Ze kwamen uit de richting van het centrum en liepen in de richting van het Beach Resort. De man uit Wales werd vervolgens van achteren geschept door een auto die eveneens uit de richting van het centrum kwam.

De bestuurder hiervan reed na de aanrijding met de voetganger door. Het slachtoffer moest met ernstig letsel overgebracht worden naar het UMCG in Groningen. Betrokkenen en buurtbewoners spreken zowel over een witte als een blauwe auto. De dader en/of zijn auto zijn  tot op heden niet aangetroffen. Bent u getuige geweest van dit ongeval of  heeft u andere belangrijke informatie over deze aanrijding en heeft u de politie nog niet gesproken, bel dan met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Samen met de Koninklijke Marechaussee doet de politie nader onderzoek.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.