Voetganger zwaar gewond bij aanrijding, automobilist rijdt door

Makkum – Een 33-jarige uit Wales afkomstige militair is in de nacht van vrijdag op zaterdag ernstig gewond geraakt. De man werd aangereden door een auto. De bestuurder reed vervolgens door en is tot op heden niet gevonden.

Samen met enkele collega’s liep hij na een avondje stappen ter hoogte van de viszaak over de Workumerdijk. Ze kwamen uit de richting van het centrum en liepen in de richting van het Beach Resort. De man uit Wales werd vervolgens van achteren geschept door een auto die eveneens uit de richting van het centrum kwam.

De bestuurder hiervan reed na de aanrijding met de voetganger door. Het slachtoffer moest met ernstig letsel overgebracht worden naar het UMCG in Groningen. Betrokkenen en buurtbewoners spreken zowel over een witte als een blauwe auto. De dader en/of zijn auto zijn  tot op heden niet aangetroffen. Bent u getuige geweest van dit ongeval of  heeft u andere belangrijke informatie over deze aanrijding en heeft u de politie nog niet gesproken, bel dan met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Samen met de Koninklijke Marechaussee doet de politie nader onderzoek.

 


1 reactie

  1. 25 maart 2017

    […] De voetganger, een Engelse militair die hier op oefening is, werd in de nact van zaterdag op zondag aangereden in Makkum en werd zwaar gewond per traumahelikopter vervoerd naar het Umc in Groningen. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *