Voedselbank Bolsward blij met 407 pakken D.E-koffie

Bolsward – Vanuit inzamelpunten door heel Nederland zamelden Lionsclubs, waaronder ook de club in Bolsward/Workum, in samenwerking met de voedselbanken Douwe Egberts Waardepunten in.

Op de foto Jan Dijkstra van e voedselbank ontvangt de pakken koffie uit handen van Johan Wilts, koffie coördinator van de Lions Bolsward/Workum

Het totale aantal: ruim 55 miljoen punten, door Douwe Egberts verhoogd met 20 %. Twee weken geleden werden de D.E waardepunten aangeboden en verzilverd in 108.500 pakken koffie voor armere huishoudens in Nederland.

De voedselbanken in Nederland zorgen wekelijks voor voedselpakketten als tijdelijke noodhulp voor huishoudens die onder de armoedegrens leven, zowel gezinnen als alleenstaanden. Tom Hillemans, vice-voorzitter Voedselbanken Nederland: “We zijn heel blij met deze koffie. Koffie gaat niet vaak over de houdbaarheidsdatum en wij ontvangen het daarom sporadisch. Terwijl klanten heel blij worden van koffie in een voedselpakket! Voor ons is deze donatie dan ook buitengewoon waardevol.”

Floor Hesselmans, marketing manager bij Jacobs Douwe Egberts: “Een lekker kopje koffie brengt mensen dichter bij elkaar. Bovendien drinken veel Nederlanders graag koffie, volgens recent onderzoek drinken we zelfs gemiddeld de meeste koffie ter wereld per persoon. De behoefte aan koffie is dus groot en tegelijk voor deze groep lastig te verkrijgen. Daarom ondersteunen wij van harte dit mooie initiatief van de Lionsclubs.”

In deze regio werden bij de winkels van Bakkerij Van der Werf te Workum en Bolsward en bij de HEMA te Bolsward in totaal 216.000 punten ingeleverd. Dat leverde de Voedselbank Bolsward het geweldige aantal van 407 pakken koffie op.
Woensdag 10 mei leverde Johan Wilts, koffie coördinator van de Lions Bolsward/Workum, de 407 pakken DE koffie af bij het depot in Bolsward. Bestuurslid Jan H. Dijkstra sprak zijn waardering uit voor de actie van de Lions en de medewerking van DE en nam de pakken koffie met genoegen in ontvangst.

,,Geweldig dat dankzij de gulle gevers van de DE punten alsook de bereidwilligheid van Bakkerij Van der Werf en de HEMA te Bolsward dit resultaat is behaald voor de cliënten van de voedselbank”, voegde Wilts hier aan toe. Hij deed tevens een oproep om door te gaan met het sparen van DE punten voor de volgende koffie actie.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.