Vocaal ensemble Eljakim winnaar Femuza Koren festival

De Federatie van Muziek en Zang in de Gemeente Súdwest-Fryslân – Femuza – organiseerde op zaterdag 18 november een competitief zangfestival in de Gasthuiskerk in Bolsward.

Een vakjury, bestaande uit Eke Salomé en Monique Bakker, beoordeelden de acht koren die deelnamen aan dit festival. Eljakim, onder bezielde leiding van Erwin de Ruijter uit Bolsward, bracht een heel afwisselend programma met diverse stijlen. Eljakim zong een zes-tal werken, van traditionals tot musical.

Voor deze avond had Eljakim ook een primeur. Voor het eerst werd “Winter, fire and snow” ten gehore gebracht. Dit nummer is gearrangeerd door Christel de Ruijter- van Bockxmeer, en zij zong als soliste met het koor als begeleiding, dit intieme werk en het leverde een ovationeel applaus op.

Door de over winning van dit festival mag Eljakim deelnemen aan het Galaconcert van Femuza op 15 juni 2018 in Theater Sneek.

 
Foto: Jeroen van der Kallen Photography / Femuza
 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.