Vmbo-talenten strijden in Bolsward om finaleplaats Junior Vakkanjers

Bolsward, 5 maart 2015. Marne College is op dinsdag 10 maart het toneel van de regiofinale van de Junior VakkanjerWedstrijden 2015. In Bolsward strijden aanstormende techniektalenten van twaalf vmbo-scholen om een plek in de landelijke finale.

In totaal verschijnen er ruim 250 jonge technici aan de aftrap bij vijf regiofinales door heel Nederland. De wedstrijd is live te volgen op livestream.devakkanjers.nl.

Opdrachten
De Junior VakkanjerWedstrijden zijn spannende techniekwedstrijden voor derde- en vierdejaars vmbo. De vmbo-talenten werkten de afgelopen maanden op de eigen school aan ontwerp en bouw van een festivalbike (teamopdracht) of een mobiele veldkeuken (duo’s Installeren en Energie). Per school maakten de Junior Vakkanjers onderling uit welke deelnemers de school mogen vertegenwoordigen in de regiofinale.

Regiofinale

Tijdens de regiofinale in Bolsward voeren de Junior Vakkanjers extra opdrachten uit en presenteren ze hun festivalbikes en mobiele veldkeukens aan de jury en het publiek. De wedstrijden starten om 9.00 uur. De prijsuitreiking begint om 17.00 uur. Alleen de beste acht teams en acht duo’s plaatsen zich voor de landelijke
eindstrijd. Die is donderdag 9 april 2015 tijdens het techniekevenement Game On in Gorinchem.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.