Vloertegels: het populaire alternatief voor laminaat of hout

Vloertegels zijn erg in trek. In steeds meer woningen worden er vloertegels gelegd in plaats van laminaat of hout. Dat komt omdat tegels allemaal voordelen bieden en u alsnog de look and feel van hout of laminaat kunt hebben in huis. Ook zijn vloertegels er met een betonlook. In deze blog leert u meer over welke soorten vloertegels er onder meer zijn te verkrijgen. Ook vertellen we u wat al die voordelen zijn.

Met betonlook

Houdt u van een Scandinavisch interieur of minimalistisch? Kijk dan zeker eens tussen de vloertegels (of wandtegels) met betonlook. Ze bieden een heel rustgevende sfeer in uw woning. Vaak zijn ze er in een matte afwerking en in vele tinten grijs te verkrijgen. Van heel licht tot heel donker en alles daar tussenin. Prachtig voor in de huiskamer, maar ze zijn ook heel mooi voor in de keuken als wandtegel of in de badkamer.

Vloertegels met houtlook

Houten vloer zijn gewoon heel mooi. Een natuurproduct wat prachtig tot zijn recht komt in vrijwel elk type interieur. Alleen vraagt hout wel veel onderhoud. Niet iedereen heeft daar zin in, ondanks dat ze wel verliefd zijn op het uiterlijk van hout. Vloertegels met een houtlook bieden dan de perfecte middenweg. Dankzij het houtnerf structuur van het keramisch parket zijn de tegels amper van echt te onderscheiden.

Wandtegels voor in de keuken

Een belangrijk voordeel van tegels – zoals u later in dit artikel ook gaat lezen – is dat ze onderhoudsvriendelijk zijn. En zeker in de keuken is dat erg waardevol. Na een heerlijk diner op tafel te hebben gezet, zitten er vaak vetspetters op de achterwand in de keuken. Daarom worden tegels ook (nog steeds) zoveel ingezet in de keuken: een doekje erover heen en weg zijn alle vlekken. Niet alleen erg schoon, maar ook hygiënisch. Dat is dan weer een ander belangrijk voordeel van tegels.

Antislip tegels voor in de badkamer

Naast een mooi interieur en eenvoudig in onderhoud, is veiligheid ook belangrijk. In de badkamer wilt u niet uitglijden natuurlijk. De antislip afwerking van de vloertegels zorgen daar dan ook voor. In de badkamer maar ook in de woonkamer als u op sokken loopt. Zeker voor mensen die niet heel goed ter been zijn is dat een uitkomst.

5 voordelen van tegels in huis:

  • Onderhoudsvriendelijk
  • In diverse stijlen (houtlook, betonlook, hoogglans)
  • Antislip
  • Niet gevoelig voor vocht
  • Veel tegels kunnen prima gecombineerd worden met vloerverwarming.

Vloertegels kopen bij uw tegelspecialist

U weet nu welke type vloer- en wandtegels er onder meer zijn. Laat u online inspireren door alle soorten tegels. Want ze zijn er met vele designs. Maar om de allerbeste indruk te krijgen is een bezoek aan een of meerdere tegelspecialisten natuurlijk dé manier. U kunt met eigen ogen de tegels van alle mogelijke kanten bekijken. De kwaliteit kunt u voelen. De specialisten in de winkel kunnen u ook eerlijk advies bieden. Op die manier weet u de juiste keuze te maken en gaat u nog jaren genieten van uw keuze.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.