Vlekkeloze 46e Mini fietselfstedentocht

Bolsward – Ruim 900 jonge en oude deelnemers verschenen zaterdagmorgen aan de start van de 46e Mini fietselfstedentocht.

In groepen van 150 tot 200 deelnemers ging het dit jaar langs de dorpen noordelijk van Bolsward. Na Hartwerd (controle), Wommels, Oosterend (controle) en Itens werd halverwege Rien bereikt. Vandaar ging het via Lutkewierum (controle), Tirns en Nijland (controle)  naar de finish op het Marktplein.

Daar kregen de deelnemers niet alleen de laatste stempel, maar tevens de fraaie herinneringsmedaille, het 11steden armbandje en een bon voor een ijsje bij Min12. Aan de finish bleek dat het ditmaal een ,makkie’ was, redelijk temperatuurtje en nauwelijks wind.

Dat ondervond ook de zesjarige Jorik Ettema uit Bolsward, die samen met papa Martijn de 40 kilometer probleemloos aflegde. Voor Larissa (22) en Youanda Meek (19) vormde de ,mini’ een aardige training voor de ,grote’ tocht op maandag.

De vijfjarige Noah Verbree fietste dan niet zelf, maar legde de 40 kilometer af achterop de fiets van vader Michel Verbree. Voor beiden verliep de tocht vlekkeloos.

Dat zelfs de ,mini’ hongerig maakt ondervond de familie Bos uit Apeldoorn en Leiden. Voorzien van de welverdiende medaille lieten Rob, Morris, Art en Rens zich de patat en uitsmijter op het terras goed smaken.

Voor het eerst namen Thijs (9) en Lukas (6) Hovenga met succes deel aan de Mini fietselfstedentocht. Terecht dat beiden na afloop vol trots hun medaille lieten zien aan de fotograaf.

Bert Altenburg en Age Boskma, de organisatoren van de Mini, konden na afloop dan ook niets anders concluderen dan dat het een geslaagde en vlekkeloze 46e Mini was geweest.

 

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.