Vleermuizen in beeld

Vleermuizen worden soms als eng en gevaarlijk beschouwd maar zijn ze dat ook? De Friese Milieu Federatie start met hulp van vrijwilligers het project Vleermuizen in Beeld.

Hierbij wordt de geheimzinnige wereld van de meervleermuizen op de zolder van de Sint Petrus kerk in Tjerkwerd getoond. Het project gaat officieel van start op 21 juni 2012 om 11.00 in het kerkje van Tjerkwerd. hierbij zal vleermuis- deskundige Dr. Aldo Voûte de infrarood camera´s op de zolder van het kerkje waar de meervleermuizenkolonie huist, in werking stellen waardoor de live beelden te zien zijn op een beeldscherm in de entree van de kerk.

Op de website van de Friese Milieu Federatie (www.friesemilieufederatie.nl) is een speciale webpagina ingericht over de meervleermuizen van Tjerkwerd. Vanaf 21 juni zullen wekelijks nieuwe filmpjes worden geplaatst waardoor het voor iedereen mogelijk is het geheimzinnige leven van deze vleermuizen te volgen. Telling Deze dag zal ook de jaarlijkse telling plaatsvinden van de meervleermuizen in de kraamkolonie op de zolder van de kerk . Deze telling zal worden uitgevoerd door leden van de Vleermuiswerkgroep Nederland die reeds decennia lang deze en andere kolonies in Friesland tellen. De resultaten zullen direct na de telling bekend worden gemaakt. (via grootSneek)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.