Vleermuisfontein geplaatst

Maandagmorgen werd de inmiddels veelbesproken vleermuisfontein op het Broereplein geplaatst.

© Tonnie Siemonsma

Onder toeziend oog van kunstenaar Johan Creten werd de juiste plaats en stand van het beeld bepaald. En dat betekende dat het beeld een aantal keren opgetild werd om de perfecte plaats te bepalen.

Creten nam voorafgaand van de plaatsing alle tijd om met voor en tegenstanders in gesprek te gaan. En uitleg te geven over zijn creatie. Hij kon niet alle tegenstanders overtuigen. Maar na de vele negatieve reacties in de media van Bolswarders op het beeld klonken er vandaag ook opvallend veel positieve reacties op het beeld.

De plek voor de pompkelder is nog niet vrijgegeven, daar zullen de archeologen voorlopig nog doorgaan met het onderzoek. Vooralsnog zijn er geen menselijke resten meer in de grond te vinden maar zal er toch verder in de geschiedenis van Bolsward worden gegraven.

Voor de openingsdag zal een alternatieve pompinstallatie worden gebruikt zodat de vleermuis op Kletterdei in gebruik kan worden genomen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.