Vlaggen op Martinikerk niet verantwoord

De vlag op de toren van de Martinikerk ontbrak tijdens het weekend van 4 en 5 mei, navraag bij de gemeente leerde de redactie dat het Arbo technisch te gevaarlijk is om de nok van de toren te beklimmen.

De gemeente wil tijdens landelijke feestdagen en grote evenementen graag vlaggen op de Martinitoren. Men vindt het dan ook  verschrikkelijk jammer dat het in verband met de veiligheid op dit moment niet mogelijk is om te vlaggen op de Martinitoren.

Er is  volgens een woordvoerder van de gemeente gekeken naar andere mogelijkheden, maar het is niet verantwoord om op dit moment de toren te betreden. Dit betekent dat ook op Pinkstermaandag de vlag niet uit wordt gestoken op de Martinitoren.

De gemeente beseft dat dit een teleurstelling is voor heel veel inwoners van Bolsward en omstreken, maar hoopt  dat er ook begrip zal zijn dat de veiligheid van vrijwilligers voor gaat.

Om de vlag in de toren uit te steken moet de vlagenist een aantal ladders beklimmen om helemaal in de nok te komen.te beklimmen. (klik voor grotere foto) Op deze foto die tijdens de restauratie in 2011 en 2012 werd gemaakt is de nok te zien en de ladders waarmee het luik bereikt wordt om de vlag te hijsen of, zoals op de bovenste foto, te strijken. (klik voor grotere foto)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.