Vlaaibodems Van de Leur landen op Chinese bodem

Van de Leur Banketspecialiteiten bv heeft tijdens een handelsmissie onder leiding van minister-president Mark Rutte een samenwerkingscontract en twee Letters of Intent met Chinese partners getekend. Het tekenen van deze contracten is voor Van de Leur een belangrijke stap in het betreden van de Chinese markt.

Sinds 2012 heeft Van de Leur de mogelijkheden onderzocht om ook in China de vlaai tot een succes te maken. Hiervoor is Chang Liu als Asian Market Development Manager aangesteld en zij heeft naast marktonderzoek uitgebreide smaaktesten uitgevoerd. Op basis van de eerste orders en de positieve reacties is besloten om deel te nemen aan de handelsmissie onder leiding van premier Mark Rutte en staatssecretaris Wilma Mansveld. Tijdens de matchmakingbijeenkomsten heeft de Bolswarder vlaaienspecialist veel contacten gelegd en is een drietal officiële documenten getekend tijdens de Signing Ceremonies.

1200 coffeeshops

In Shanghai is een Letter of Intent getekend met Mr. Johnson, CEO van UBC Coffee. Dit bedrijf exploiteert ruim 1200 coffeeshops in China. In Shenzhen werd een Letter of Intent getekend met de directie van BestLink, een specialist in de Chinese cateringmarkt. In Shenzhen werd ook een samenwerkingscontract getekend met Mr. Lou, directeur van EasyBest China. Dit bedrijf importeert en distribueert voornamelijk West-Europese voedingsmiddelen en delicatessen.

Enthousiast

Robert van de Leur is vorige week enthousiast teruggekeerd van deze intensieve missie en is zeer te spreken over de inzet van de minister-president: ‘Mark Rutte en zijn staf hebben zich enorm ingespannen om deze handelsmissie tot een succes te maken. Naast een aantal kwalitatieve matchmakings was ook tijd gereserveerd voor fotosessies die door onze Chinese relaties enorm op prijs werden gesteld. Het aantal journalisten, ook van de Chinese pers, was overweldigend. De impact van de komst van zo’n officiële delegatie kunnen wij ons in Nederland nauwelijks voorstellen.’

Werk aan de winkel

Hoewel de missie veelbelovende vooruitzichten biedt, komt het succes pas later. ‘Nu gaat het pas echt beginnen. Er is volop werk aan de winkel en dat zal zeker niet zonder vallen en opstaan gaan. We hebben mooie contacten gelegd en er zijn formele afspraken gemaakt. Dus veel perspectief maar bloemen krijgen we pas aan de finish’, aldus Robert van de Leur.

 

Foto’s via Van der Leur

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.