Vissersbeeld hersteld

Het beeld Visser met kind op de Kapelpost is weer hersteld. Dirk Bosma kreeg vandaag hulp van zijn broer Jacob Bosma. Samen zorgden ze ervoor dat het houten beeld weer een bamboehengel met dobber en schoen daaraan in de handen kreeg.

Onlangs werd voor de 80e keer de hengel uit de handen van de visser gebroken. De oud groenteman Bosma had het beeld 15 jaar geleden gekapt uit een boom waarvan hij wist dat daaruit de visserman kon gemaakt worden. Het beeld plaatste hij daarna op de brug bij zijn huis en werd daarmee één van de meest gefotografeerde plekken van Bolsward. Vele toeristen zijn in die 15 jaar samen op de foto gekomen met het beeld van Dirk Bosma.

Tonnie Siemonsma en Ton Visser spraken vorig jaar met Dirk Bosma. (Filmverslag onder (lees meer)


Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.