Visserman met Jonkje weggehaald (video)

Nadat vorige week bekend werd dat het beroemde houten beeld Visserman met Jonkje hufterproof zou worden gemaakt is het beeld maandagmiddag verwijderd en naar de bronsgieter gebracht.

Het beeld welke al 25 jaar staat te vissen op de Kapelpost werd in die jaren 80 keer vernield en nadat na de laatste vernieling bleek dat het beeld van binnenuit verrot was, leek het erop dat het zijn langste tijd gehad had. Maar dankzij de Bolswarder stichtingen kan het beeld in |brons worden gegoten. Vandaar dat het beeld van Durk Bosma maandagmiddag naar bronsgieterij Flassh is gebracht. Deze zullen binnenkort beginnen met de werkzaamheden om het beeld in brons te gaan maken.

Ook wij begonnen met de filmwerkzaamheden. We zullen het proces van het maken van de mal, het gieten en bewerken tot aan de plaatsing gaan filmen. Hieronder een eerste impressie.

Onderste foto D. Swart

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.