Visserman met Jonkje teruggeplaatst

Bolsward-Het houten beeld “Visserman met Jonkje” van Durk Bosma is donderdagmorgen weer terug gezet op zijn vaste visstekkie.

Het beeld werd begin september weggehaald om gerepareerd te worden. Op 17 augustus was het beeld ernstig beschadigd nadat vandalen een arm van het beeld hadden afgebroken. Een Bolswarder nam contact op met Bosma en bood aan om het beeld te herstellen.

Dat bleek gemakkelijker gezegd dan gedaan want na 20 jaar in weer en wind buiten te hebben gestaan bleek dat het beeld op een aantal plaatsen verrot was.

De Bolswarder  die het beeld heeft opgeknapt wil niet met naam in het nieuws verschijnen:”Die eer hoeft hij niet, ik ben allang blij dat ik dit voor Durk mocht doen”. Durk Bosma, de maker van het beeld is de vrijwilliger enorm dankbaar en enorm blij dat zijn beeld er weer staat.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.