Visit Friesland Elfstedenrace nieuwe UCI wedstrijd in Friesland

De provincie Friesland mag op zondag 6 maart de Visit Friesland Elfstedenrace verwachten. Het is de opening van het Nederlandse wielerseizoen. De wedstrijd wordt live uitgezonden op Omrop Fryslân.

De Visit Friesland Elfstedenrace heeft een plek als 1.2-wedstrijd op de kalender van de internationale wielerbond UCI. Het is voor het eerst sinds 2012 dat daar weer een Friese klassieker voor mannen prijkt. De start is om 11.00 uur bij het Westcord WTC hotel. Vanaf 10.00 uur is daar ook de presentatie van de teams. De finish wordt omstreeks 15.50 uur verwacht op de Groningerstraatweg ter hoogte van de Elfstedenboog.

Het deelnemersveld bestaat onder andere uit de UCI Continental teams en de opleidingsploegen van de World Tour Teams Jumbo-Visma en Team DSM doen mee. De route voert over 199 km en doet alle Friese Elfsteden aan.

Meer informatie over de Visit Friesland Elfstedenrace is te vinden op www.elfstedenrace.nl

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.