Vijftig jaar biljartvereniging 't Trapke (video)

BOLSWARD – Biljartclub ‘t Trapke bestaat vijftig jaar. Dat wordt aanstaande vrijdagavond 18 september gevierd in het clubgebouw aan de Nanne Reynstraat 16 in Bolsward.

Leden en donateurs zijn dan welkom, evenals oud-leden. Wie ook bij de club betrokken is of was en geen uitnodiging heeft ontvangen, kan contact opnemen met Rutger Vallinga 06-22940562.

‘t Trapke werd opgericht op 17 september 1965. De conciërge, Gem Gorter, was de voorzitter. Samen met de heren Oosterbaan en Kuipers vormde hij het bestuur van de dertien leden tellende club.
De speelavond was op de vrijdag in het toenmalige S.t Jozefgebouw in de Heeremastraat.

In 1976 moest er naar een andere biljartruimte worden uitgekeken. Na veel vergaderen kreeg ‘t Trapke van ‘moeke’ Van der Veen toestemming om gebruik te maken van de bovenverdieping van de Posthoorn. Daar moest de biljartclub na 22 jaar, in 1998, vertrekken van de nieuwe eigenaar.

Daarop werd door penningmeester Rudolf Huisman contact gezocht met het bestuur van Showband Hollandia. Zij waren bereid hun clubgebouw te verhuren aan ‘t Trapke.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.