Vijftien groepen met ruim 220 muzikanten op Súdwest Festival

WORKUM – Vijftien muziekgezelschappen uit Súdwest-Fryslân treden zondag 20 maart op tijdens het Súdwest Festival in Workum. Verdeeld over drie zalen in Kultuerhús Klameare laten orkesten, ensembles en koren een gevarieerd repertoire horen met klassiek werk, jazzstukken en popnummers.

Bij elkaar gaat het om ruim 220 muzikanten van alle leeftijden. Een djembégroep onder leiding van Moustapha Seck verricht om 13.30 uur de opzwepende opening in de foyer. Het festival duurt tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk.

Na de opening beginnen de muzikanten in de drie zalen om 14.00 uur met spelen. De optredens duren tussen de twintig en zestig minuten. Het Súdwest Festival wordt ieder jaar georganiseerd door kunstencentrum Atrium.

Een groot aantal deelnemers repeteert bij het kunstencentrum. Vanwege de coronacrisis kon het festival in 2020 en 2021 niet doorgaan.

In de Brijbekzaal treden twee saxofoonensembles onder leiding van Edith Bakker op, Saxemble en Saxofonissimo. Op deze locatie spelen ook het Accordeonorkest Sneek (onder leiding van Reinou van der Veen), musicalkoor MusicAlive (onder leiding van Clara Rullman) en het Mienskipsorkest Nij Lûd (onder leiding van Jan Hibma).

Gitaardocent en dirigent Erik Westerhof neemt twee klassiek gitaarensembles mee naar Workum, een groep van kunstencentrum Atrium en het Noord NL Jeugd Gitaarensemble. Zij spelen in de kleine zaal. Mousthapa Seck en zijn djembégroep geven hier hun tweede optreden van de dag. Lies van der Grient komt er spelen met haar blokfluitensemble.

Voor het Atrium Starters Orkest wordt het sowieso een memorabele middag in de kleine zaal. De groep jeugdige muzikanten geeft onder leiding van Derk Stegeman en Ingrid Deen haar allereerste optreden.

Popkoren Allround en Local Vocal, beiden onder aanvoering van Jannie Brandsma, zijn van de partij in de Nijefurdzaal. Fluteband Just Flute speelt er onder leiding van Jeanette Valkema. Valkema staat er tevens voor muziekgroep Eensgezindheid XL uit Tjerkwerd. Shanty- en evergreenkoor Tusken Wâl & Skip is de sfeervolle afsluiter in de Nijefurdzaal.

Het blokkenschema van het Súdwest Festival staat op kunstencentrum.nl.

Foto (C): Esther de Vries

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.