Vijfduizend bezoekers bij 25e Night of the Heamiel

Het was alweer de 25e editie van the Night of the Heamiel en mede door het prachtig mooie weer kwamen ruim vijfduizend bezoekers af op het muziekspektakel in het Julianapark.

Dytmer Hettinga, presentator en één van de zangers,  zei halverwege de avond dat hij wellicht het mooiste uitzicht van de avond had, vanaf het podium toezien op de grote mensenmassa in het park met op de achtergrond het prachtige silhouette van de vlag op de Martinikerk. Ook gaf Hettinga aan dat het een geweldig goede beslissing  was van het Heamielcomité om destijds het muziekfeest naar het park te verhuizen.

Dat bleek ook dit jaar weer want het vrijdagse muziekgebeuren is uitgegroeid tot één van de grootste evenement van Bolsward.

De muziek die deze avond werd opgevoerd was zeer divers. Van carnavalskraker  “Vrouwkes” (Snollebolleke) tot aan de semiklassieker Barcelona (Freddie Mercury and Montserrat Caballé), die beiden volledig tot hun recht kwamen in het Julianapark. Maar ook alle andere muziek die gebracht werd door de talentvolle muzikanten uit de regio was perfect in balans. De muzikale man achter het hele gebeuren was de Klaas Zijlstra, één van de mannen van Nicsz en The Beatles sessions.

De avond werd afgesloten door Danny de Boer, maar voordat de dj losbarstte werd op het podium nog voor Anton van der Weide, de man achter de allereerste Night of the Heamiel, “With al litte help from my friends” gezongen.

Foto album van Heamielvrijdag door Martinus Jansen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.