Vier turnmedailles voor Hanzestad

Vier leden van gymnastiekvereniging Hanzestad uit Bolsward wonnen zaterdag bij de eerste plaatsingswedstrijd voor niveau 11 en 12 in Makkum een medaille.

Nynke Tinga nam deel in instap niveau 11. Ondanks dat ze van de evenwichtsbalk viel wist ze nog knap een 6e plaats te behalen, mede dankzij een zeer sterke brug oefening. Anthe Troost en Nora Friederich turnen in pre-instap 2 niveau 12. Nora werd tweede na een zeer stabiele wedstrijd en een foutloze balkoefening. Anthe werd derde. Zij liet punten liggen door een val van de balk, maar compenseerde dit met een zeer sterke brugoefening. Noa de Boer liet haar gouden kansen liggen op de sprong en balk maar was zeer blij met een vierde medaille.

Op zaterdag 11 april vindt de 2e plaatsingswedstrijd plaats in Sneek. Hierna zal bekend worden welke turnsters doorstromen naar de Friese Kampioenschappen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.