Vier fouten die je kunt maken bij het kopen van crypto 

Cardano (ADA) is een bekende cryptocurrency die volgens sommigen uiteindelijk Ethereum (ETH) en Bitcoin (BTC) zou kunnen overtreffen. Cardano kopen wordt dan ook door veel crypto beleggers gedaan. Het is een programmeerbare blockchain, wat betekent dat het kan dienen als platform voor andere applicaties en digitale valuta. Cardano heeft als doel de schaalbaarheids- en duurzaamheidsproblemen van oudere cryptocurrencies op te lossen. Het is ook gericht op het gebruik van blockchain-technologie om echte problemen op te lossen, vooral in ontwikkelingslanden. Bij het kopen van deze crypto of een andere munt zoals de Nano crypto is het van belang om de onderstaande fouten niet te maken.

Kopen om de verkeerde redenen 

Bij elke investering is het belangrijk om duidelijk te zijn waarom je koopt. Beleg je om je pensioensparen aan te vullen? Of om je beleggingsportefeuille in evenwicht te brengen door enkele cryptocurrencies toe te voegen? Of koop je omdat iedereen het over crypto heeft en je bang bent iets te missen? In dit laatste geval moet je Qtum kopen zeker niet doen. FOMO kan namelijk paniekaankopen veroorzaken. In plaats van te investeren in een aandeel of cryptocurrency op basis van de fundamenten, gokken mensen erop dat de prijs omhoog gaat omdat iedereen het doet.

Geen onderzoek doen

Volgens CoinMarketCap zijn er momenteel meer dan 10 duizend cryptocurrencies op de markt. Dit aantal groeit met de dag. Voordat je een van hen koopt, is het belangrijk om te begrijpen wat ze doen, welke problemen ze willen oplossen en wie er achter de projecten zit. We weten dat veel van de munten die vandaag beschikbaar zijn, zullen falen. Cryptocurrency is een nieuwe industrie en de technologie ontwikkelt zich nog steeds. Onderzoek is cruciaal omdat het je helpt oplichting en slecht geleide bedrijven te voorkomen. Als je voor de lange termijn belegt, kan onderzoek je het vertrouwen geven om de dips te doorstaan.

Geen gerenommeerde uitwisseling gebruiken

Er zijn het afgelopen decennium verschillende spraakmakende uitwisseling shacks geweest. En in tegenstelling tot geld op je bankrekening, is het erg moeilijk om geld op je cryptocurrency-account terug te vorderen als je account wordt gehackt. Daarom is het belangrijk om een ​​exchange te vinden met sterke anti-hacking bescherming. De veiligste cryptocurrency-uitwisselingen hebben ook een verzekering om het geld van klanten te dekken tegen diefstal. In het verleden bleken sommige uitwisselingen een dekmantel voor oplichters. Deze nep-uitwisselingen nemen het geld van mensen en verdwijnen dan. Dat is nog een reden om vast te houden aan bekende cryptocurrency-uitwisselingen. 

Overschrijden van je budget

Naarmate je meer leert over Cardano en blockchain-technologie, is het gemakkelijk om enthousiast te worden en all-in te gaan. Het probleem is dat we gewoon niet weten wat er in deze industrie zal gebeuren, cryptocurrencies zijn immers vluchtige en risicovolle investeringen. Zelfs als je een munt als Cardano koopt met solide basisprincipes, kun je nog steeds je zuurverdiende geld verliezen. Het is dus zeer belangrijk om voorzichtig te zijn bij het beleggen in crypto, wat bij alle munten het geval is. 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.