VHK (St.Jansklooster) een maatje te groot voor Sc Bolsward(Za)

De koploper uit de 4e klasse A verzorgde een masterclass met een goede spelopvatting en had in spits Berry Heetebrij een permanent aanspeelpunt en ook nog eens een koele afronder.

Daartegenover stelde de bijna volledige thuisclub (Alex Wiersma was afwezig) wel veel inzet, maar vaste patronen in het spel zijn  niet of te weinig zichtbaar. Daar komt nog bij dat er te gehaast wordt gespeeld met als gevolg veel  balverlies.
De wedstrijd ontrolde zich in het begin met aan beide kanten enige kansjes, maar in de 26e minuut was het spits Heetebrij die met een vlammend schot van buiten het strafschopgebied de score opende. Nog geen 10 minuten later was een mooie trekbal van Redmer Strikwerda niet besteed aan de opkomende Johan Bloemhof; in plaats van  de bal in het doel te “drukken” werd deze van 3 meter afstand van de goal toch nog over het doel geknald.  Vlak voor de pauze had Jildert de Boer pech, met de keeper in geslagen positie, toen zijn ingeschoten bal op de doellijn door een verdediger werd gekeerd.

Wie nog gehoopt had op een goed resultaat van de thuisclub kwam bedrogen uit.  Binnen 10 minuten na de pauze was het pleit beslecht. Eerst werd op rechts de behendige Thomas Witte vrije doortocht verleend en met een verwoestend schot trof hij doel. Drie minuten later werd een voorzet  van diezelfde speler  door miscommunicatie van laatste man en keeper, de thuisclub noodlottig  waarvan spits Heetebrij profiteerde.

Tien minuten later werd het zelfs 0  –  4, toen een dieptepassje de op het juiste moment startende Heetebrij bereikte, die met een droge knal  keeper Kevin Huizinga  geen kans gaf. Even later toonde Huizinga zijn kwaliteiten toen hij in een 1 op 1 situatie overeind bleef en vlak daarop “zweefde” hij een prima kopbal uit het doel.

Met nog een kwartier te gaan dachten wij Marc Dijkstra te zien scoren, maar zijn boogbal verdween zowel over de keeper als de goal. Het slotakkoord was  voor VHK (Vlugheid en Kracht) . Eerst werd  vanaf de rechterkant een verre voorzet bij de verste paal ingekopt . De laatste goal was een juweeltje: een afgemeten voorzet werd door spits Heetebrij  terug gekopt op een inlopende medespeler die hard en onhoudbaar  uithaalde.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.