VEV '67 krijgt Nijland op de knieën

Het was lang geleden dat Nijland een wedstrijd verloren had, maar afgelopen zaterdag was er in Leek geen ontkomen meer aan.

De gastheren waren de hele wedstrijd de betere ploeg en Nijland had het vooral erg druk met tegenhouden, zonder zelf ook maar een kans te creëeren.

Het duurde ruim een uur voordat de 1-0 viel, maar daarna was het ook vrij vlot 3-0 en gelukkig bleef de schade beperkt. VEV ’67 was duidelijk een maatje te groot geweest en na de wedstrijd was er dan ook vooral berusting.

De eerste helft ging VEV er meteen vol gas tegenaan en het eerste kwartier was Nijland regelmatig het spoor even bijster. Er waren dan ook een paar beste kansen, al kwamen de meesten uit corners en vrije trappen. Nijland was alleen maar aan het verdedigen, deed in balbezit bijna niks goed en kreeg voorin dan ook geen poot aan de grond. Een voorsprong voor VEV was dan ook zeker verdiend geweest, maar uiteindelijk haalde Nijland met een 0-0 stand de rust.

Na de rust veranderde er niets en viel naast het goede voetbal ook de enorme power op die de thuisclub maar in het spel bleef leggen. Achterin gaven ze ook nog eens niks weg en het was dan ook niet vreemd dat de 1-0 dan toch viel. Een voorzet van de rechtsback kwam hoog voor en daar
torende de spits boven Bouke Poelsma en Cor Goeman uit om zo de 1-0 binnen te knikken.
Na een aanval over links ramde hij ook kort daarna de 2-0 binnen en even later viel ook de 3-0.

Daar bleef het bij en iedereen had vrede met deze volledig terechte overwinning voor VEV, dat duidelijk een kandidaat voor de titel is. Bij dat selecte groepje ploegen horen wij duidelijk niet en op middagen als deze, word je even met de neus op de feiten gedrukt. We richten ons dan
ook maar op de volgende wedstrijd, in welke we het thuis gaan opnemen tegen De Walde.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.