Vetragingen Westergoawei

Verkeer op de Westergoawei moet in november rekening houden met vertraging door wegwerkzaamheden, het kruispunt Wommels Zuid zal worden aangpakt.

Het middeneiland van het huidige kruispunt wordt verlengd. Daardoor verandert het kruispunt als het ware in een grote rotonde. Verkeer vanaf Wommels of Kubaard kan voortaan niet meer direct de provinciale weg oversteken om af te slaan.

Om de rijrichting voor het verkeer te verduidelijken worden verkeersborden langs de weg geplaatst en wordt de bewegwijzering aangepast. Daarnaast gaat de snelheid op het kruispunt omlaag van 80 naar 70 kilometer per uur.

Verkeer vanuit Wommels kan niet meer direct linksaf slaan om richting Bolsward te rijden. Zij moeten in de nieuwe situatie eerst rechtsaf slaan. Daarna slaan ze af richting Bolsward via de uitvoegstrook. Voor het verkeer vanaf Kubaard geldt hetzelfde. Wanneer automobilisten uit deze richting komen en naar Leeuwarden willen rijden, slaan zij eerst rechtsaf. Vervolgens verlaten zij de kruising door linksaf af te slaan via de uitvoegstrook. Voor het verkeer dat op de provinciale weg rijdt, verandert er niets.

Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer op de N359 gewoon door blijven rijden. De zijwegen naar Wommels en Kubaard worden wel afgesloten, maar niet gelijktijdig. Dit verkeer wordt omgeleid met omleidingsborden. In november zullen de werkzaamheden starten en begin december is het kruispunt bij Wommels klaar.

De N359 staat bekent als een gevaarlijke weg waar regelmatig ongelukken gebeuren. In 2014 vond op dit kruispunt nog een ongeval plaats waarbij twee mensen om het leven kwamen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.