Verzoek tot handhaving nu ook digitaal

In de gemeente Súdwest-Fryslân is het nu ook mogelijk om  een ‘verzoek tot handhaving’ digitaal in te dienen.

Bij een vermoeden dat een bedrijf, instelling of persoon de regels overtreedt, konden inwoners tot voor kort alleen schriftelijk een ‘verzoek tot handhaving’ indienen. De gemeente beoordeelt het verzoek tot handhaving en bepaalt welke vervolgstappen worden genomen. Dergelijke verzoeken mogen niet anoniem worden gedaan. De gemeente moet namelijk kunnen vaststellen of uitsluiten dat de melder een belanghebbende is. Daarom is het aanvraagformulier gekoppeld aan DigiD.

Overlast van bijvoorbeeld harde muziek of vernieling kon al langer digitaal worden doorgegeven, via het formulier ‘melding overlast op de gemeentelijke website of via de gemeentelijke app.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.