Verslag 69e editie Bedrijfskaatsen

De 69e bedrijfskaatspartij voor Politie Friesland

De 69e bedrijfskaatspartij begon afgelopen zaterdag om 10 uur op ’t Oordje in Bolsward. Er was een mooie lijst van 24 parturen van bedrijven uit Bolsward en omstreken. Er werd dit jaar in de winnaarsronde gekaatst voor prachtige horloges, aangeboden door van der Werf’s Bouwstoffen BV, dit vanwege het 150 jarig bestaan. Er waren ook een paar nieuwe bedrijven die zich hadden aangemeld, waaronder B&O Bandenservice, Bio Rein, Bos Konstruktie en Machinebouw, Anton Visser Constructie & Reparatie en Bonnema Tûnoanlis.

In de eerste omloop hadden we gelijk al een paar spannende partijen, zoals B&O Bandenservice tegen Anton Visser Constructie & Reparatie deze werd gewonnen door Anton Visser met 5-4 6-6. Ook de partij tussen Posthumus Ark en Elkien verliep zeer spannend, deze partij werd nipt gewonnen door Posthumus Ark met 5-5 6-2.

In de winnaarsronde werd wederom spannend gekaatst. Bonnema Tûnoanlis tegen Anton Visser werd moeizaam gewonnen door Bonnema Tûnoanlis met 5-4 6-0. Hochwald was een maatje te groot voor Empatec, die verrassend in de winnaarsronde zat. Zij wonnen namelijk in de eerste omloop van Jumbo Kooistra. Verder kwam de Politie gemakkelijk door de tweede omloop door met 5-1 6-2 te winnen van Posthumus Ark. De zes parturen die overbleven waren allemaal aan elkaar gewaagd. In de derde omloop waren de partijen dan ook De zes parturen die overbleven in de derde omloop waren allemaal aan elkaar gewaagd. De eerste partij tussen Posthumus Draaierij en Bonnema Tûnoanlis was ook weer spannend. Door een geweldige bovenslag van Sybren Poelsma op 5-4 6-4 besliste hij deze mooie partij. De andere partij Hochwald tegen Gemeente SWF werd wederom een mooie partij. Door goed kaatswerk van met name Robert Grovenstein en Duko Harkema van Gemeente SWF trokken deze aan het langste eind, zij wonnen met 5-2 6-6. De laatste partij in de derde omloop was Bentacera tegen Politie Friesland. De Politie begon voortvarend en stond zo 4 eersten voor. Bentacera liet zich echter niet zomaar van de lijst afslaan, ze kwamen terug naar 4-3. Daarna drukte de Politie door en door een zitbal van Arno Eisma besliste hij de partij met 5-3 6-6. Hierdoor hadden ze een staand nummer en kwamen ze gelijk in de finale. De halve finale was het klapstuk van de dag. Posthumus Draaierij te Gemeente SWF. De partij ging gelijk op, om de beurt pakten ze een eerst. Op de stand 5-4 6-4 had de Gemeente de winst in handen, maar toch wisten deze niet te verzilveren. Hierdoor werd het 5-5. In het laatste eerst kwam alles aan de hang en op 5-5 6-6 wist Posthumus Draaierij alsnog te winnen. De finale ging dus tussen Politie Friesland en Posthumus Draaierij. Door geweldig uitslagwerk van Cor Jacobsen en Jasper Boomsma was de partij snel beslist. Ze sloegen de ene bal na de ander boven. Posthumus Draaierij had hier zo snel geen antwoord op. De partij werd gewonnen door Politie Friesland met 5-2 6-0. Net als vorig jaar werd Cor Jacobsen uitgeroepen tot koning. Het pondje paling, voor de beste kaatser van de verliezend finalist, ging naar Sybren Poelsma.

Zoals gebruikelijk werd er ook een verliezersronde verkaatst. De eerste omloop ging vrij vlot. GEA de Klokslag won met 5-2 6-6 van Sandstra Transport. B&O was een maatje te groot voor het jubilerende bedrijf van der Werf’s Bouwstoffen. In de derde omloop won Bio Rein zeer eenvoudig van Melkweg Fritom, door goed opslag werk van Albert Reinsma. Bio Rein kwam hiermee direct in de finale van de verliezersrond. De halve finale ging tussen B&O Bandenservice en Jorritsma Bouw. Door goed opslagwerk van Johan Kwast en uitstekend uitslagwerk van het perk Andre Dijkstra en Jaring Nicolai had B&O geen schijn van kans. Zij verloren met 5-2 6-2. De finale beloofde een spannende strijd te worden en dat werd het ook. Ondanks het feit dat Andre Dijkstra met een blessure moest kaatsen door een val, wist Jorritsma Bouw deze finale te winnen. Op de stand 5-3 6-0 gaf maakte Johan Kwast het uit door een fraaie zitbal.

Voor het commissielid Henk Boonstra was dit de laatste Bedrijfskaatspartij, hij treedt af. Hij wordt vervangen door Janny van Straten. De commissie bestaat nu uit, Albert Salverda, Auke van der Meer, Ate Hogeboom, Wilma Groenveld en Janny van Straten.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.