Verrassende zege voor waterpolo heren Bolsward

Dokkum– De waterpolo heren van Z&PC Bolsward hebben afgelopen zaterdag in de beker- competitie verrassend gewonnen van De Granaet uit Dokkum. In een spannende partij was het na vier periodes gelijk. Uiteindelijk was het Bolsward die de 5-meters beter wist te benutten en met de winst ervan door ging.

De heren 1 van de Granaet, welke in een hogere competitie spelen, kwamen in de eerste periode op een 2-0 voorsprong. De Granaet kreeg ook nog een 5-meterworp mee maar benutte deze niet waardoor ze niet verder uitliepen.

In de tweede periode waren het Maarten Grunstra en Wouter Galama die de stand gelijk trokken. Kennelijk waren de heren van De Granaet hierdoor van slag want deze wisten in deze periode niet te scoren.

In de derde periode was het wederom Wouter die het doel wist te vinden en Bolsward naar een 2-4 voorsprong wist te brengen. Met nog een minuut spelen leek het er op dat Bolsward met deze stand de vierde periode in zou gaan. Echter De Granaet wist nog tweemaal te scoren en trok daarmee de stand gelijk. Gelukkig had Bolsward nog een kans en wist deze in de persoon van Maarten dan ook te benutten.

Met een 4-5 voorsprong wist Bolsward dat de laatste periode een lastige zou worden want De Granaet was aan zijn stand verplicht om van Bolsward te winnen. De Granaet kreeg dan ook veel kansen maar de verdediging van Bolsward lag goed. Toch wist Dokkum nog eenmaal te scoren waardoor het na vier periodes spelen 5-5 was.

In de daarop volgende 5-meter serie was het uiteindelijk Bolsward die zenuwen beter onder controle had. De beslissende en laatste 5-meter werd snoeihard door Huite Bootsma binnen geschoten. Uiteindelijk werd er gewonnen met 7-8 en heeft Bolsward goede zaken in de bekercompetitie gedaan.

Geef een antwoord