Verrassende turnprijzen Hanzestad Bolsward

Zaterdag 21 januari vond de 1e plaatsingswedstrijd in Makkum plaats van de keuzeoefenstof niveau H en G. De wedstrijd werd georganiseerd door DES Makkum en GV Hanzestad.

Jenske de Lange, Elske de Vries (5e plaats) Martine Sikma (4e plaats) Inge de Roos (4e plaats) , Renske Boschma en debutant Jody Epema. Op de foto ontbreekt Mirthe den Otter.
 Hanzestad nam met 7 turnsters deel. Myrthe den Otter deed mee als junior in niveau H. Ze scoorde de hoogste cijfers op brug en balk en stond na 3 toestellen 1e. Helaas kon zij wegens een blessure niet springen en miste hierdoor het podium. Dit resultaat biedt goede kansen voor de 2e plaatsingswedstrijd.
Een debuut voor Jody Epema, Inge de Roos en Renske Boschma in jeugd 2 niveau H. Inge de Roos traint ook bij GV STARUM. Inge behaalde de hoogste score op de balk en wist hiermee een mooie 4e plaats te behalen. Jody en Renske lieten punten liggen op de vrije oefening en werden 13e en 9e van de 25 deelnemende turnsters.
Ervaren turnsters Jenske de Lange, Martine Sikma en Elske de Vries namen deel in junior G. Jenske had een prachtige sprong met slechts 0,35 afrek. Op de overige toestellen kwam ze te kort. Martine was sterk op de brug en balk en wist hierdoor een mooie 4e plaats te behalen. Elske overtrof haar zelf op vloer en sprong en stond hierdoor naast ploeggenoot Martine op het podium op de 5e plaats.
De 2e plaatsingwedstrijd vindt plaats op 4 maart in Stiens. Hierna wordt bekend welke turnsters doorstromen naar de Friese Kampioenschappen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.