Verrassend musicaloptreden op Sint Maartenschool

Zaterdag 21 Mei en Zondag 22 Mei hebben 6 kinderen een spetterende musical neergezet in de Sint Maartenschool in Bolsward.

Onder leiding van Maria Ligthart van Kinderdans Lilelogna hebben zij sinds september hard gewerkt aan de voorstelling “Doornroosje”. Een musical met veel dans, zang en een beetje tekst. Maria heeft de musical zelf geschreven, liedjes bij gemaakt en muziek bij gezocht.

Zij laat de kinderen kennis maken met klassieke muziek, maar zoekt die muziek uit die helemaal in het verhaal past. Je hoort de Koning aankomen, en je hoort de paarden van de prinsen draven. De opkomst van het publiek was boven verwachting, meer dan 100 volwassenen en kinderen en zij waren zeer enthousiast over deze vormgeving. Maar wat het meeste opviel was de vreugdevolle uitdrukking op het gezicht van de kinderen en de vrijheid waarin zij dansten. Na het eerste half uur, viel de spanning van ze af en ze bewogen zich vrij en ontspannen over het podium.

Aangeleerde danspassen wisselden zich af met vrij dansen van binnen uit en dat gaf verrassende resultaten. Paul Kool wist het verhaal goed te vertellen en begeleidde de kinderliedjes op de gitaar, Annet Kuijpers hielp de kinderen met de snelle verkleedpartijen en Max Wind uit groep 8 verzorgde het geluid. In het openingswoord werd het publiek gevraagd hun verwachtingen los te laten, er lekker voor te gaan zitten en zich te laten verrassen. En dat is gelukt!

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.