Verpleegster steelt geld van bejaarde bewoner Huylckenstein

LEEUWARDEN/BOLSWARD – Een oud-werkneemster van verzorgingstehuis Huylckenstein is maandag veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van 90 uur.

De vrouw heeft meerdere malen geld gestolen van een 91-jarige bewoner van Huylckenstein.

De zaak kwam aan het licht nadat de man telkens kleine geldbedragen miste. Er werd een camera in de kamer geplaatst. Het bleek dat het de Franeker was. Die kon zelf geen verklaring geven voor haar gedrag. Ze ging in therapie om erachter te komen.

Daar hield de rechter rekening mee, net als het feit dat de vrouw een blanco strafblad had. Ze werd ontslagen en moest een schadevergoeding van ruim 2500 euro aan haar ex-werkgever betalen. Daarnaast bepaalde de rechter dat de vrouw 297 euro smartengeld aan het bejaarde slachtoffer moet betalen, plus 129 euro gemaakte kosten.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.