Vernielingen op sportpark Het Bolwerk

Een uit de hand gelopen barbeque op één van de tribune van SC Bolsward heeft veel schade veroorzaakt voor de jonge voetbalvereniging.

Een deel van de tribune raakte hierdoor behoorlijk beschadigd maar de de club mag wellicht nog van geluk spreken dat het vuur beperkt is gebleven. Onduidelijk is of de jongeren de brand zelf geblust hebben of dat het vuur uit zichzelf gedoofd is.

Deze en andere vernielingen kosten SC Bolsward zeker enkele duizenden euro’s. Zo was eerder al een goal van de voetbalclub het doelwit van vernielingen.

Ook korfbalvereniging Westergo heeft met de vernielingen te maken. Zo is het hekwerk rondom het clubgebouw van Westergo op verschillende plaatsen kapot gemaakt en is een paneel in één van de dugouts vernield. KV Westergo heeft inmiddels aangifte gedaan van de vernielingen.

Het sportcomplex is een open complex en is gedurende de nachtelijke uren niet afgesloten. De tribunes zijn voor een groep jongeren daardoor een hangplaats geworden met deze vernielingen tot gevolg.

Schade die SC Bolsward tot nu toe heeft:
Schade aan het doel 5.00 mtr op veld van veld A. Volgens inschatting is dit doel onherstelbaar vernielt, schade 1300 euro.
Het doel 5.00 mtr op Ovaal, is op één kant afgebroken/gesloopt, schade van ongeveer 400 euro, Maar het is nog onduidelijk of dit voor deze prijs herstelt kan worden.
Vernieling aan gelaagd glas in deuren van box toegang veld B, kan zomaar 300 euro zijn.
Vernieling aan tribune, gapend gat in loopvlak, herstel 150 euro
Vernieling op veld C van ballen achtervanger, dichtst bij clubhuis, schade niet bekend, maar zeker 800 euro, als de vierkante meters worden geteld.
Totale schade boven de 3000 euro. Bij deze schade is nog niet de brandschade meegeteld in de voormalige CAB-tribune.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.