Vernielingen en ontvreemdingen begraafplaats

Na een aantal jaren van rust zijn bij het graf van Joyce Meek op de openbare begraafplaats van Bolsward spullen verdwenen. Dat laat Trudy Meek ons weten in een e-mail bericht.

20 december ging de familie een kerstboompje brengen bij het graf van hun dochter Joyce. “Tot onze grote schrik was alles wat we er neer gezet hadden, verdwenen, behalve het graflantaarntje. Het ging om een rieten mand met plantjes, 2 gekleurde potten met plantjes en een stenen beeldje van een meisje”: Aldus Trudy. Al zoekende ontdekte de familie de vermiste spullen verspreid bij andere graven.

Afgelopen zaterdag en zondag ging Trudy haar man nieuwe kaarsjes brengen bij de graven van Joyce en van haar ouders. Beide keren was het kaarsje uit de graflantaarn bij het graf van haar ouders gehaald. De lantaarn was niet weggehaald.

Het is niet de eerste keer dat dit gebeurd is, een aantal jaren terug zijn er ook spullen weggenomen van het graf van Joyce. Deze spullen zijn nooit meer teruggevonden.

“Deze keer hebben we de spulletjes wel teruggevonden, maar we gaan nu toch met een ander gevoel naar de begraafplaats. Is alles er nog en is alles nog heel”:Aldus Trudy.

Uiteraard is de familie Meek erg verdrietig en ook boos over het verplaatsen van de spullen. Trudy:”Degene die dit doet moet van andermans spullen afblijven en zeker op een begraafplaats. Men beseft waarschijnlijk niet wat men de nabestaanden aandoet”.

De familie gaat binnenkort aangifte doen, ook vraagt men zich af of er meer mensen zijn die soortgelijke dingen heeft meegemaakt.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.