Verlenging uitbreiding terrassen tot 1 juni 2022

Vorige week is door de gemeente Súdwest-Fryslân besloten om de toestemming voor de horeca om gebruik te maken van extra terrasruimte te verlengen tot 1 juni 2022. Het college heeft ook besloten dat dit de laatste verlenging is.

De mogelijkheid tot uitbreiding geldt sinds mei 2020. Vanwege de coronacrisis en de anderhalve meter afstand die gehanteerd moest worden, is deze regeling toen getroffen.

Voor de uitbreiding hebben horecaondernemers tijdelijk toestemming aan kunnen vragen. De toezeggingen hierop worden automatisch verlengd, dus ondernemers hoeven zelf geen actie te ondernemen.

Deze verlenging is de laatste, toch wil het college van de gemeente Súdwest-Fryslân graag verder kijken. De uitbreiding van de terrassen is namelijk positief ontvangen. Het college wil daarom graag, tijdens deze verlenging, de tijd nemen om samen met alle ondernemers en de inwoners de mogelijkheden voor de toekomst, na 1 juni 2022, gaan onderzoeken.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.