Verkiezingsvreugde

Bent u er ook al zo zat van. Al die politici op televisie. Mannen en een enkele vrouw die van alles beloven. Ze strooien met beloftes en met geld.
.

Ons geld. Dat geld dat ze eerst opgehaald hebben via de belastingen die wij allemaal samen betalen. Dat geld geven ze met heel veel gemak uit aan de mooiste, maar ook aan de lelijkste dingen. Begrijp me goed, belastingen betalen hoort en moet. En zonder dat is onze samenleving bankroet en komen we geen stap verder. Maar soms lijkt het alsof deze mensen onze centen zo makkelijk uitgeven aan dingen waar wij niet op zitten te wachten.

Ik geef geen rijtje maar dat kunt u als lezer beste voor uzelf invullen.
Ik ben er in ieder geval wel klaar mee. Beetje zonde van die dure zendtijd. Al die reclamespotjes. Daar gaat al geld heen. Jammer. Liegen alsof het gedrukt staat kan goedkoper dan bij de STER.
Maar genoeg geklaagd. Misschien heeft u meer aan een paar tips om deze laatste weken voor de verkiezingen door te komen.

Een aantal tips op een rijtje :
1) Stelt u deze ‘talking heads’ eens voor :
Babyface Rutte met een heerlijke snor a la Ted de Braak. Zo’n snor die de wangen bedekt of met van die krullen die uitlopen op met spuug of brilcream bijeengehouden punten
Wilders met zo’n moslimbaard a la Barasit (voetballer van FC Utrecht)
Thieme met het lichaam van Bokoto (zo heette die losgebroken gorilla toch)
Simons met een zwarte pieten pet en kraag en gouden oorbellen, de rode lippen en de krullen heeft ze al dus daar hoeven we niks meer aan te doen

2) Misschien is het leuk om wat ‘nepnieuws’ over sommige politici te bedenken. Paar voorbeelden.
Buma is betrapt op een seksfeest met allemaal playboy-modellen.
Roemer blijkt in het weekend een heerlijke leernicht te zijn en een ware attractie op Duitse foute, erotische bijeenkomsten.
Pechtolt in carnavalskostuum en Trumpmasker heeft om bij te klussen een carnavalskraker opgenomen. Refrein : wat een pech, wat een pech, onze club zakt verder weg.

3) Stel je de politiek nou eens voor als een letterlijke apenrots. Bovenop zit Jesse Klaver, een chimpansee die wat brabbelende geluidjes maakt
Daaronder zit die gast van ‘geen stijl’ als een baviaan met van die lelijke rode billen
Daar weer onder zit Baudet van ‘forum voor democratie’als slingeraap met stropdas en daaronder een hele groep neusaapjes die lijken te stemmen over wat slingeraap Baudet voorstelt.

U heeft vast zelf nog betere inspiratie dan ik maar zeg nou zelf…. Elke programma wordt er leuker door. En weet u wat ik vrees. Dat de helft van deze voorstellingen nog uit komt ook. Want u zult het met me eens zijn. De politiek is toch net een apenrots. En dan is het maar een klein stapje naar leernicht Roemer of Wilders met een Moslimbaard.

Maar bedenk goed….. elke stemt telt !!!!!
( wilt u een stukje met iets meer visie, lees dan mijn blog op de website van de FDS)

Dirk Jan Steenbergen, jeugdwerker doopsgezinde gemeente.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.