Verhuizing archief Bolsward begonnen

Medewerkers van de gemeente Sw-Fryslân zijn vandaag begonnen met de verhuizing van het archief van de voormalige gemeente Bolsward.

De reden voor de verhuizing is een lekkageprobleem in de archiefbewaarplaats onder het stadhuis van Bolsward. De archieven die bewaard moeten blijven gaan naar de archiefruimte in de gemeente Franeker.

Archieven die voor een bepaalde periode bewaard moeten blijven om later vernietigd te kunnen worden gaan naar IJlst. In de archiefbewaarplaats ligt het oude stadsarchief van Bolsward. Het stadsarchief met een aantal originele charters gaat terug in de tijd tot de 15e eeuw. Ook het in de 19 en 20ste eeuw gevormde gemeentearchief wordt hier bewaard.

De gemeente denkt nog zeker een week nodig te hebben om het gehele archief te verhuizen. Het blijft daarna wel toegankelijk om te raadplegen. 

 

Lees ook verhuizing archief Bolsward

Fotoalbum verhuizing

Neem dan contact op met het team Informatievoorziening via archief@sudwestfryslan.nl of via het algemene telefoonnummer 0515 – 48 90 00

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.