Verhoog de kerstsfeer met deze drie bioscoopfilms

De winter is het perfecte seizoen om een bezoekje te brengen aan de bioscoop. Zak lekker weg in zo’n grote zachte rode stoel, neem een dekentje mee om warm onder weg te kruipen, snuif de geur van vers gepofte popcorn op en verdwijn voor even in een bijzonder verhaal. Vorig jaar waren de bioscoopdeuren natuurlijk allemaal gesloten, maar nu mag het weer en daar gaan we allemaal natuurlijk maar wat graag gebruik van maken. Maar waar moet je dan naartoe?

 

Christmas with André
vanaf zaterdag 4 december in de bioscoop

Als er iemand is die weet hoe je kerstsfeer moet creëren dan is het de wereldberoemde Koning van de Wals, André Rieu wel. Zelf is hij dol op de feestdagen en hij brengt ze dan ook het liefste in Maastricht door met zijn familie. Fans van Rieu, Kerstmis en romantische walsen kunnen deze winter hun hart ophalen, want in december kunnen zij in de bioscoop genieten van de ultieme kerstsfeer die de violist neerzet in zijn winterpaleis. Vast in de feeststemming komen en met een warm en gloeiend gevoel de bioscoop weer verlaten is een garantie bij deze muzikale film. Uiteraard komen de klassieke kerst hits zoals ‘Jingle Bells’, ‘O Holy Night’ en ‘Hallelujah’ voorbij en staan je allerlei verrassingen te wachten. Betreed André’s wondere winterwereld, gewoon vanuit het comfort van je bioscoopstoel.

 

Sing 2
vanaf woensdag 8 december in de bioscoop

Met de kinderen naar de bioscoop is sowieso al een feestje, voor de kids dan in ieder geval. Maar ga je in de winter naar de bios dan is het op de een of andere manier een nog knusser en gezelliger avontuur. In Sing 2 zien we koala Buster Moon weer terug die samen met zijn muzikale dierenvrienden een van hun belangrijkste optredens ooit voorbereidt. Het enige probleem is dat hij de legenarische rocklegend leeuw Clay Calloway (met de stem van Bono, de zanger van U2) moet zien te overtuigen samen met hen het podium op te gaan om de show te stelen. Trakteer je kinderen op deze film vol met hedendaagse hits en uiteraard een mooie en hartverwarmende boodschap. Met stemmen van o.a. Matthew McConaughey, Reese Whiterspoon, Scarlett Johansson en Pharrell. Of kies voor de Nederlandse versie met o.a. Fedja van Huêt, Do, Birgit Schuurman, Egbert-Jan Weeber, Holly Mae Brood en Gordon. Je gaat vast swingend de bioscoop weer uit.

 

Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain
in de bioscoop vanaf donderdag 23 december

 

Het is twintig jaar geleden dat de Franse komedie Amélie, of met zijn volledige titel Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain, wereldwijd in première ging. Toch zal deze betoverend mooie film bij veel mensen nog in het geheugen gegrift staan. Al was het alleen maar vanwege het uiterst charmante hoofdpersonage gespeeld door Audrey Tautou en de absoluut geweldige soundtrack van Yann Tiersen. De film werd wereldwijd een groot succes, kreeg diverse nominaties en awards en terecht, want deze bijzondere film is uitgegroeid tot een echte klassieker. Deze hoopgevende, tikkeltje absurde, feel good film is de perfecte film om tijdens de kerstdagen te kijken. Met name het jongere publiek dat de film nog niet kent, zal ongetwijfeld een nieuwe titel aan hun favorietenlijstje kunnen toevoegen na het kijken van dit hartverwarmende verhaal.

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.